Epiloog

juli 10th, 2012

jaargang2012.jpg
Seizoen 2011-2012 was sportief gezien veruit het beste seizoen aller tijden voor Pinanti. De A-ploeg behaalde een ongelofelijk mooie, maar minstens even onverwachte 2de plaats in de competitie. Aangezien dit voor alle tweedes in onze reeks de voorbije jaren in een promotie resulteerde, gingen we ervan uit dat dit ook voor ons het geval zou zijn. Spijtig genoeg was door de vreemde reeks waarin iedereen van iedereen kon winnen ons puntentotaal het laagste van alle tweedes in 3de provinciale. Geen promotie naar 2de provinciale dus. No biggie, het promotiefeestje hebben we toch gehad.
Ook de S-ploeg deed dit jaar weer goed mee in 4de provinciale. De helft gewonnen, de helft verloren, daar kwam het ongeveer op neer. Een forfaitje door dinsdagavond en Duitsland-België en een ziekelijk kommaneukerige tegenstander kostte ons nog enkele punten en plaatsen zelfs. Maar geen reden dus om de succesformule te veranderen voor volgend seizoen. Een A-ploeg die hopelijk weer niet afzakt uit 3de provinciale (laten we niet overmoedig worden) en een S-ploeg die fijn meedraait in 4de provinciale, meer moet dat niet zijn.
Extrasportief was Discobar Pinanti de uitschieter van het jaar, wat een feestje alweer. Minibar was kleiner, gezelliger, anders, maar liet ons vooral weer ons tripje naar Amsterdam subsidiëren. Al namen sommigen dat tripje nogal letterlijk op ;-) Ondanks onze uitgebreidere en op papier betere kern konden we echter geen potten breken of maken op het tornooi. We speelden een Hollands tornooi, in beide betekenissen. Anyway, dat was ook niet de reden waarvoor we daar waren natuurlijk. Voor de rest was het weer een topper.
Zaterdag 10.11.12: Discobar Pinanti 4 – Laston & Geo – Vona – 2 zalen.

Discobar Pinanti³

oktober 11th, 2011

Het was alweer enkele seizoenen geleden, maar zowaar een goede seizoensstart dit jaar voor Pinanti! De positieve lijn van het einde van vorig seizoen (6/6 A-ploeg, 15/21 S-ploeg, winst hoog aangeschreven internationaal tornooi) wordt doorgetrokken. Het begon al mooi op de openingsspeeldag met een overwinning tegen eeuwige rivaal Chelsea, waardoor de A-ploeg na 5 speeldagen op een 7de plaats prijkt met 7 punten. Ondanks een moeilijk wedstrijdschema begon ook de S-ploeg vrij voortvarend aan de competitie met 4 op 12. Hopelijk kunnen we blijven doorgaan op dit elan, zodat we dit seizoen eindelijk eens onze doelstelling (rustig overleven in 3de) kunnen bereiken.

En dan moet het beste nieuws nog komen! Diiiiiscobarrrrrr (quote: B.M., dj) Pinanti staat weer op de kalender, meer bepaald op zaterdag 22 oktober. De 3de editie van ons jaarlijks dansfeest zal voor één van de laatste keren plaatsvinden in de Vona, dus maak dat je er zeker bij kunt zijn! Onze gevestigde dj-crew zal er weer voor zorgen dat zelfs het meest volhardende muurbloempje zich niet zal kunnen bedwingen om een dansje te placeren. Voor de rest blijft het vaste concept behouden: 5€ VVK/1,25€ pintje/2,5€ cocktail/spectaculaire verrassingen. Opgepast! Vorig jaar waren alle kaarten uitverkocht, waardoor slechts een beperkt aantal mensen nog aan de kassa kon betalen. Voorverkoop kopen of vroeg komen is de boodschap!

discobar-pinanti-affiche-web.jpg

Amsterdam is van Pinanti!

juni 24th, 2011

Als seizoensafsluiter besloten we dit jaar niet meer sportief te gaan doen in de Kempen of een drink te houden in de Cozy, maar een weekendje Amsterdam te koppelen aan een internationaal tornooi dat daar door Euro Sportring georganiseerd werd. En het moet gezegd worden: beste beslissing van het seizoen! Vrijdag verkenden we alle culturele hoogstandjes in het uitgaansleven van Amsterdam: de Waerd, Tante Roosje, de Wallen, de Bananenbar, Club Smokey,… Dat viel ons echter zo goed mee dat we zaterdagmorgen al heel vroeg het nodige karakter en de ons welbekende diskipline moesten tonen om op tijd op het tornooi te geraken. De ene al wat frisser als de andere geraakten we dan toch met een semi-volwaardige ploeg klaar voor onze eerste wedstrijd. De coach toverde een briljant tactisch plan uit zijn hoed zoals alleen Italianen dat kunnen. Jammer genoeg was zijn 3-4-3-opstelling net iets té geniaal voor ons, simpele zielen, en gingen we op het kunstgras met 3-2 ten onder. Het eeuwenoude excuus dat ‘de tegenstander frisser aan de aftrap kwam dan ons’ deed in dit geval de waarheid vrij weinig onrecht aan.

pin_adam_1.jpg

Ook de volgende match stond een serieus zwar(t)e tegenstander op ons te wachten, die de eerste match met 4-0 had gewonnen. Met een opwarming in twee gelijke rijen ten opzichte van wij die onze derde pint van de dag probeerden binnen te houden, hoorden we het alweer donderen in Keulen. Gelukkig had onze voorlinie Michael-Jorn net op dat moment hun roes uitgeslapen en liepen we met minstens 75% efficiëntie uit naar 3-0. Uiteindelijk werd het nog 3-2, maar we hadden onze eerste overwinning binnen. We dachten toen ongeveer 1,5u pauze te hebben tot de volgende wedstrijd. Toen we aankwamen bleek echter dat we maar een uur pauze hadden. Gelukkig had de Italiaanse tegenstander na 2 matchen al algemeen forfait gegeven, dus (net zoals de laatste 3 seizoenen in de competitie) werden we alweer gered door een AMC.

De vierde wedstrijd was nogal kleurloos. 1-0 voor, 1-2 achter, 2-2 in de laatste minuut door een schot van Tim. Aangezien enkel de drie winnaars van de poules en de beste tweede doorgingen naar de halve finale, waren we verplicht om in onze laatste wedstrijd zwaar uit te halen tegen het laatste geklasseerde Deense nationale schaakteam om mogelijk nog beste 2de te worden. Alweer net zoals in de competitie, lukte het ons toch om wel iets te bereiken als het écht moet. We wonnen met 8-1 en bereikten de halve finales waarin we uitkwamen tegen een zeer gemotiveerde Franse tegenstander.
Fiere Belgen als we zijn, haalden we de WK ’86-style typisch Belgische voetbaltactiek boven: achteruit leunen, ballen wegtrappen, goed verdedigen en hopen op toevalstreffer voor de goal. En het lukte ook nog wonderwel! Eén keer echt voor de goal, 1-0. De Fransen bleven drukken en met behulp van de fanatieke andere Franse ploegen en een niet vlaggende Franse lijnrechter, kwamen ze in de laatste minuut toch nog op gelijke hoogte via een pinanti. Pinanti’s moesten beslissen wie de finalist zou worden. Daarin nam onze coach zijn verantwoordelijkheid en probeerde met 0 minuten matchritme in de benen er toch eentje binnen te trappen. Hij miste grandioos. Alles hing af van de laatste Franse pinanti. Onze held Dries Florczak duwde hem tegen de paal, de bal ging achter hem door, maar met een kattenreflex sloeg hij de bal nog net voor/op/achter de lijn weg. Ook de volgende Franse pinanti pakte hij en zo mochten wij nogal onverwacht de finale spelen.

Omdat de bonnetjes alweer op waren, hadden we zelfs geen tijd om wat te drinken voordat de finale begon. Hierin moesten we het opnemen tegen de Nederlanders van TOS Actief, de organiserende ploeg en ook de ploeg van wie we de eerste match verloren hadden. Om half 6 was het grootste deel van de alcohol ondertussen uitgezweet en begonnen we ongeveer even fris als de tegenstander aan de match. Het was een nogal saaie match, type Italië-Brazilië in 1994 of Frankrijk-Italië in 2000 (dat Italië beide finales verloor is geheel toeval, coach:)) maar dan beter. De wedstrijd eindigde op 0-0 en alweer moesten pinanti’s beslissen. Gelukkig deden we onze naam alle eer aan. Nadat Coolen een eerste kans op winst had gemist, trapte Jorn de laatste pinanti dan toch binnen. Hoppa! Of voor sommigen onder ons: hossa!

pin_adam_3.jpg

Bij de prijsuitreiking kwam er zelfs nog een tweede verrassing uit de bus rollen. Blijkbaar hielden de scheidsrechters bij hoe sportief een ploeg zich had gedragen tijdens de matchen en werd er daarvoor een Fairplay prijs uitgereikt. Dat deze prijs niet weggelegd was voor onze Franse tegenstander in de halve finale was wel duidelijk. Wie werd het dan wel? Pinanti! Hopsa! Al moeten we toegeven dat het ons sterk zou verbazen als onze sportieve drankconsumptie er voor niks tussen zat. Anyway, onze trofeeënkast werd zaterdag 28 mei zomaar eventjes verdrievoudigd! ’s Avonds werd in de mate van het mogelijke nog een laatste, culinair hoogstaande (you gotta love the pizza shoarma) tour d’Amsterdam ondernomen. Eén ding is zeker: afspraak volgend jaar!

pin_adam_2.jpg

Minibar Pinanti

maart 27th, 2011

minibar.jpgAangezien het toch wel als een gemis werd ervaren dat we vorig voorjaar geen evenement organiseerden, hebben we ons dit jaar weer aan het werk gezet. Geen eetdag deze keer, maar (omdat we ondervonden hebben dat we daar toch wel het beste in zijn) opnieuw een feestje. We slaan daarvoor de handen in elkaar met het vetste jeugdhuis van Opglabbeek, jeugdhuis sumo. Op vrijdag 8 april organiseren we er Minibar Pinanti, het iets kleinere (maar qua feestgehalte minstens evenwaardige) broertje van Discobar Pinanti. Kaarten in voorverkoop kosten slechts €3 en zijn te verkrijgen in de cafetaria van de sporthal, in Sumo zelf en bij Pinanti-leden. Pintjes: 1,25€/Cocktails: 2,50€/Line-up hosted by DJ Bemu: meer is niet nodig om te weten dat het weer een geweldig feestje zal worden. U komt toch ook?

Discobar Pinanti II

oktober 4th, 2010

Discobar Pinanti II
Het nieuwe seizoen begon eerder matig voor beide Pinanti-ploegen. De ‘eerste ploeg’ behaalde op de derde speeldag pas zijn eerste punt na een gelijkspel bij Fortuna Zutendaal. De S-ploeg begon daarentegen wel onmiddellijk met een overwinning aan het seizoen, maar moest de twee volgende matchen jammer genoeg prijsgeven. Geen nood, er zijn voetbalclichés genoeg om hier een afdoend antwoord op te geven: Het seizoen is nog lang. De spelersgroep en het bestuur zien het nog volledig zitten. Eén overwinning en we zijn vertrokken. Enzoverder.

Gelukkig zijn er ook nog andere zaken waar we ons op kunnen concentreren, want Discobar Pinanti komt er weer aan! Op 23 oktober gaan we opnieuw de Vona innemen en omvormen tot een groen-witte discobal. We nemen de goede zaken van vorig jaar mee, duwen er een paar nieuwigheden bij en maken er weer een geweldig feest van. Tegelijkertijd zegt Pinanti resoluut nee tegen inflatie. De prijzen blijven uiterst democratisch: 5 euro voor een kaart in VVK/4 bonnen voor 5 euro/bijna alle cocktails aan 2 bonnen. Het enige wat er niet is, zijn redenen om niet te komen.

Aanwezig? Laat het weten op Facebook! 

Groepsfoto’s seizoen 2010-2011

september 13th, 2010

pinanti_groep_small.jpgpinanti_a_small.jpgpinanti_s_small.jpg

Dat… was het seizoen 2009-2010

juni 23rd, 2010

eindseizoen10.jpg Het werd nog een billenknijpend seizoenseinde voor ZVC Pinanti Opglabbeek. Door de winning streaks van Cappana Helchteren en vooral ’t Trefpunt Maasmechelen stonden we enkele matchen voor het einde op een degradatieplaats. Gelukkig konden we toen een 7 op 9 neerzetten, waardoor we uiteindelijk niet meer in gevaar kwamen en het seizoen eindigden op een 11de plaats met 24 punten. De NS-ploeg verging het daarentegen een heel stuk beter in de terugronde. Ze wonnen aardig wat matchen en zouden in totaal 23 punten hebben behaald. Dit zou een 7de plaats hebben opgeleverd in het klassement. Voor het eerste seizoen in competitie, ni slech!

Ondertussen werd het seizoen afgesloten met een teambuildingdag bij Locat Events in Kasterlee. Voormiddag scheurden we met buggy’s door de Kasterleese en Retiese bossen, namiddag maakten we een mountainbiketocht, leerden we boogschieten, speelden we menselijke tafelvoetbal en reden we rondjes (letterlijk:)) met de quad. Foto’s van deze dag vindt u in ons foto-album. Het enige nadeel was dat Bobbejaan zich blijkbaar dood heeft geërgerd aan onze eindeloze “Dos… cervezas por favor!”-gezangen (alweer letterlijk:)). Onze gedachten zijn bij hem.

Naar volgend jaar toe zijn er weer enkele veranderingen die zich opdringen. heeft na 3 jaar onze ‘keeper in nood’ te zijn beslist om zijn competitieve zaalvoetbalschoenen aan de haak te hangen. We willen hem nogmaals bedanken voor het eindeloze aantal gemaakte goals dat hij heeft uitgehouden en hopen hem nog regelmatig te zien in de sporthal. Hij wordt vervangen door een sterkhouder uit de Nielse connectie, Bjorn Vandeweerdt. Na de goede resultaten van de NS-ploeg dit seizoen, hebben we beslist voor een verdere upgrading tot S-ploeg. Thuismatchen worden nu overigens samen op vrijdag afgewerkt, de S-ploeg om 20u30 en de A-ploeg om 21u30. En last but not least, we hebben met Dirk Verslegers ook een nieuwe trainer aangesteld, die er hopelijk voor zal zorgen dat onze bilspieren het hele seizoen lang lekker ontspannen kunnen rondhangen.

Tussenstand

december 28th, 2009

stick.jpg

Het is weer eindejaar/winterstop, tijd voor de traditionele tussenstand.
– De A-ploeg beleefde een serieuze blitzstart dit seizoen. De eerste 7 wedstrijden werd alleen van de twee leiders uit de competitie verloren. De vijf andere wedstrijden werden gewonnen, met een tijdelijke derde plaats als gevolg. Een gelijkspel in de laatste minuut tegen Trefpunt Maasmechelen leidde echter het keerpunt in. De laatste vijf wedstrijden van de heenronde werden allemaal verloren. Hierdoor staan we halverwege op een al bij al schamele 10de plaats.
– Ook de B-ploeg heeft, net als de A-ploeg vorig jaar, nog wat moeilijkheden om zich aan te passen aan het hogere tempo in 4de provinciale. Mede door het vele gewissel in de ploegsamenstelling werd er slechts één keer gewonnen (tegen de tweede weliswaar), één gelijkspel en nog één forfaitzege. Positief is wel de merkbare stijging van het voetbalniveau. Dat blijft dan ook de eerste doelstelling dit jaar, zo veel mogelijk competitie-ervaring opdoen.
– Onze intrede in de Opglabbeekse feestscene werd duidelijk niet gemist. Discobar Pinanti werd een laaiend succes, met geweldig veel en schoon volk, met een enorme drankconsumatie en met de vetste schijven. Zonder twijfel komt er volgend jaar een volume 2 van dit festijn, waarbij we er alles aan zullen doen om het te doen tippen aan deze eerste editie.
We hopen dat zowel de A- als de B-ploeg hun zaalvoetbalkwaliteiten nog wat kunnen aanscherpen, waardoor de overwinningen vanzelf zullen volgen. Maar nog meer hopen we het voor iederen bij Pinanti zo aangenaam en plezant mogelijk te houden. Voor, tijdens en vooral na de match.
Prettig eindejaar!

Discobar Pinanti

oktober 8th, 2009

discobar_nieuws.gif

Jawel, 14 november 2009 is het zo ver: de allereerste Discobar Pinanti-fuif! De monumentaal notoire feestzaal Vona zal gaan stomen als nooit tevoren. We beginnen eraan om 21u met de toptalenten van Topaloca, waarna gevestigde waarden als Chester, Bemu en Danny de vetste, meest loco schijven uit hun mouwen en platen zullen schudden tot 3u ‘s nachts. Dingen te doen buiten het zicht van het grote publiek? Geen nood, wij zorgen voor uw gezondheid en een vestiaire. Zoals de meeste Vona-fuiven zal het een feesje worden dat niemand zich kan herinneren! Kaarten in voorverkoop kosten 5 euro en zijn te verkrijgen bij Pinanti-leden, ’t Gildenhuis en cafetaria-sporthal bij Mario.

Hiep hiep hoera

september 4th, 2009

Ziezo, het nieuwe seizoen staat weer voor de deur. En jawel, het is (weer) een feestjaar! We vieren dit jaar namelijk het blikken jubileum van zaalvoetbalclub Pleeboys/Pinanti. Maar dat is natuurlijk niet de enige reden om het een feestjaar te noemen. We zijn ondertussen ook getransformeerd van een ploeg naar een volwaardige club. De vorig jaar opgerichte tweede ploeg start dit jaar onder de naam ‘ZVC Pinanti Opglabbeek NS’ in vierde provinciale A. Zo kunnen we nog meer mensen laten proeven van de tofste zaalsport ter wereld.
Verder doen we dit seizoen voor het eerst beroep op een echte coach, Ludo ‘The Lion’ Bormans. Aangezien we vorig jaar ternauwernood aan de degradatie ontsnapten, was deze externe hulp onontbeerlijk geworden. Maar we zijn ervan overtuigd dat we, samen met enkele nieuwe spelers, nu wel gewapend zijn om rustig te overleven in derde provinciale. Tenslotte raden we alle sympathisanten aan om 14 november 2009 met rood aan te stippen en vooral vrij te houden in hun agenda. Dan is er namelijk de eerste editie van Discobar Pinanti. Meer info, later.