Hoe Pinanti

wim reijers

Iedereen die iets of wat van voetbal kent, zal wel weten waar de naam ‘Pinanti’ vanaf komt. Maar aangezien ook personen zonder borsthaar of penis occasioneel wel eens op deze site terecht zullen komen, zullen we het nog eens duidelijk maken.

Het komt uit de rubriek ‘Pinanti is pinanti’ van Studio 1 op zondagavond. Deze rubriek wordt altijd ingeleid met enkele legendarische woorden van de West-Vlaamse Hollander (wat een combinatie! op Werchter zijn ze apart al afschuwelijk vervelend) Wim Reijers. Toen op 25 september 1983 KV Kortrijk, waar hij op dat moment trainer was, op bezoek ging bij Club Brugge, stond het enkele minuten voor tijd 2-2. Toen maakte Club-verdediger Ronald Spelbos (een Hollander trouwens) een fout op Kortrijkzaan Didier Quain in de backlijn. Maar waarschijnlijk bestond er toen ook al zoiets als bevoordeling van de grote clubs en zag de scheidsrechter niets. Dat inspireerde Reijers tot de gevleugelde uitspraak:

“Hoe pinanti, wat pinanti, waar pinanti? Pinanti is pinanti!”

Hij is na zijn voetbalcarrière in de West-Vlaamse klei blijven plakken, met name in Watou. Momenteel leeft hij naar eigen zeggen van de jacht en de visvangst. Maar ook van een controversiële mening blijft hij niet vies. Zo stelt hij in dit artikel voor om drie corners gelijk te stellen aan één pinanti. Bovendien lijkt hij wel eens de matchen van Zvc Pinanti te volgen. Zo zei hij: “Een voetballer met een dikke kont en een dikke kop, dat bestond vroeger niet.” Naar wie dit verwijst hoeft uiteraard geen betoog.

Comments are closed.