Wat Pinanti

Er was eens heel lang geleden een groep jongens die wilden zaalvoetballen. Het was echt een toffe bende jongens. Altijd veel plezier, nooit een slecht woord. En goed dat ze konden voetballen, niet normaal. Maar, op een dag, sloeg het noodlot toe. Ze hadden niemand om tegen te voetballen. Wat zou het moeilijk zijn om een oplossing te vinden! Hun keeper kende echter een jongen, Geert Buntinx. En die kende dan weer een andere toffe bende jongens die ook wel wilde zaalvoetballen.

wat pinanti

Dat was kort samengevat onze inwijding in de zaalvoetbalwereld. Voor alle duidelijkheid, wij zijn de andere groep jongens. Met weliswaar dezelfde, en zelfs nog betere eigenschappen als de eerste groep. Zo begonnen we in de lente van 2005 wat wedstrijdjes te spelen waar we gevraagd werden. Omdat we het toch wel een best genietbare sport vonden, probeerden we toegelaten te worden tot de hoogst kieskeurige recreatiezaalvoetbalcompetitie in de sporthal van Opglabbeek. Met dank aan Honoré, de liefste sporthalmanager aller tijden, die ons toch toeliet ondanks dat we er eigenlijk niet meer bij mochten, konden we in september starten onder de naam Pleeboys. Ja, we moesten snel zijn met een naam te kiezen. Met veruit de origineelste uitrusting van alle ploegen (we hadden zelfs geen reservetruikes nodig, zo origineel!) voetbalden we onmiddellijk vrij aardig mee. We wonnen zelfs de meerderheid van onze matchen. Alleen tegen die vervelende Barbaren lukte het maar niet. We sloten een pact. Als we zouden winnen tegen de Barbaren, gingen we echt competitie spelen. In het eerste jaar lukte het niet. Maar in de eerste wedstrijd van het tweede seizoen lukte het onmiddellijk. En ja, belofte maakt schuld.

Na uren, of beter, dagen van onderhandelingen en informele gesprekken met de sociale en communautaire partners brachten de verkiezingsresultaten de langverwachte uitslag. We gingen spelen onder de naam Eendracht Opglabbeek. Maar aangezien de tegenkanting tegen deze naam van sommige spelers (de Walen weer, altijd hetzelfde met die mannen) wel erg groot was, werd het een compromis waar iedereen zich wel in kon vinden: ZVC Pinanti Opglabbeek. Na nog langere, nog meer vermoeiende vergaderingen haalde de Celtic-uitrusting het bijzonder nipt van de KV Mechelen- en de West Ham-uitrusting. We hopen ermee de overwinningen aan elkaar te rijgen.

Comments are closed.